Duurzame Uitkomst

Interesse in een eigen laadpaal?

Laadpaal voor thuis

Heb je een elektrische auto en een eigen terrein om deze te parkeren? Dan is een elektrische laadpaal thuis erg handig. Het laadpunt is altijd beschikbaar en je rijdt voortaan weg met een volle accu. Interesse in een eigen laadpaal? Neem contact met ons op.

Goedkoper

De laadkosten bij thuisladen zijn lager dan bij openbare laadpalen.

Duurzaam laden

Laadt je auto op met groene stroom van eigen zonnepanelen.

Altijd plek

Nooit meer wachten tot er plek is bij een openbare laadpaal.

Snel opladen

Opladen met een laadstation is veiliger en sneller dan via een stopcontact.

Een laadpaal thuis installeren - hoe gaat dat?

Benieuwd of een laadpaal voor thuis ook een optie voor jou is? Neem dan contact met ons op. Wij komen dan graag vrijblijvend bij je langs voor een advies aan huis. Als een laadpaal mogelijk is ontvang je een offerte op maat gemaakt voor jouw situatie. Ga je akkoord met de offerte? Dan plannen wij in overleg een installatiedatum in. Bekijk de stappen van een laadpaleninstallatie hieronder. 

Meterkast voorbereiden

Het eerste dat een installateur doet is jouw meterkast voorbereiden voor de laadpaal. De installateur maakt een nieuwe stroomgroep aan en plaatst een aardlekautomaat.

Dynamic load balancing

Heb je gekozen voor dynamic load balancing? Dan sluit de installateur deze module ook in de meterkast aan. Hiermee wordt jouw huisaansluiting beschermd tegen overbelasting.

 

Installeren laadpaal

Alles is nu klaar voor de laadpaal. De installateur maakt een muurdoorboring van de meterkast naar buiten. Daarna trekt hij de kabel van de meterkast naar het laadstation. Als laatste wordt het laadstation op een paal geplaatst of aan de muur gehangen.

 

Snel opladen

Het laadstation wordt aangesloten en geactiveerd. Na afloop voert de installateur een test uit om te controleren of alles goed functioneert. Dit is ook het moment voor vragen over het gebruik, uitleg en advies.

Plaatsing van de laadpaal

Laadpalen worden vaak op een opvallende plek op de oprit geplaatst. Daarom hebben wij diverse laadpalen, met verschillende designs in ons assortiment. Hierdoor kun je de laadpaal kiezen die het beste bij jouw huis past.

 

Er zijn 2 manieren om een laadpaal te installeren:

Staat de auto dichtbij de muur? Dan raden wij wandmontage aan. In alle andere gevallen is een laadstation op paal de beste optie. Bij de plaatsing van een laadstation is het belangrijk dat de laadkabel op eigen terrein ligt. Wanneer het op gemeenterrein ligt riskeert je een boete.